Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.12.2016. 11:35

Gatebox AI 

VIDEO: U prodaji virtualni robot asistent

Glasovni AI asistent dolazi u obliku holograma djevojke zarobljene u staklenki.

VIDEO: U prodaji virtualni robot asistent

Japanska tvrtka Vinclu Inc. odlučila je sustavu AI asistenta Amazon Echo podariti pravo tijelo koje dolazi u obliku holograma CGI anime djevojke imena Azuma Hikari, a ubrzo se mogu očekivati i drugi likovi.

Vinclu navodi da će vam ova "djevojka u boci" predstavljati idealno društvo za čavrljanje kod kuće, ali će se pojavljivati i izvan nje, pa će vam recimo u školu ili na posao slati poruke, kako biste čitavo vrijeme uživali u njezinoj nazočnosti.

Gearbox

Mada bi psiholozi o ovome imali štošta reći u pogledu produbljivanja naše otuđenosti od realnog svijeta, posebice u "kuća-posao" sredinama poput Japana, činjenica je da uređaj pod nazivom Gatebox djeluje jako zabavno, pa vjerojatno ne biste imali ništa protiv da vas ujutro budi nježan glasić, iznosi vam podatke o vremenskoj prognozi i temperaturi i zaželi vam ugodan dan na poslu, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Što se tiče konverzacija, proizvođač priznaje da one još nisu previše kompleksne, pa ne možete očekivati da ćete voditi složene razgovore s anime hologramom, a sustav umjetne inteligencije se u potpunosti oslanja na tehnologiju i algoritme Amazon Echo kućnog asistenta.

Djevojka se u staklenom cilindru pojavljuje zahvaljujući stražnjoj projekciji, a Gatebox je opremljen senzorima koji prepoznaju pokret i lice korisnika, te se može povezati s brojnim uređajima i gadgetima interneta stvari, pa vam Azuma može paliti i gasiti svjetla, pokretati glazbeni player, aktivirati nadzorni sustav i upravljati brojnim drugim sustavima na vaš zahtjev ili prema programiranom obrascu.

Gatebox AI se već može naručiti predbilježbom po cijeni od 298.000 jena (18.197 kn), a osim u Japanu, prodavat će se ubrzo u SAD-u, te ga potom planiraju proširiti širom svijeta.

Ako vi imate ideju koji biste virtualni lik željeli držati u staklenki, šapnite nam u svojim komentarima.    

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam