Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.02.2018. 16:01

MWC 2018 

VIDEO: Motorola predstavila zdravstveni Moto Mod

Novi Moto Mod moduli su fizička tipkovnica i sustav za praćenje vitalnih znakova.

VIDEO: Motorola predstavila zdravstveni Moto Mod

Motorola Mobility, tvrtka koja se već 4 godine nalazi u vlasništvu Lenova, na MWC 2018 sajmu predstavlja nove Moto Mod module koje spajate na kompatibilne telefone iz serije Moto Z. Prvi među njima je Livermorium Slider Keyboard Mod, odnosno fizička QWERTZ tipkovnica s kompletnim tipkama, koja će vam olakšati tipkanje tekstova na telefonu i pretvoriti ga u mobilno mini uredsko računalo.

2018-01-05-e1515479522612

Puno zanimljiviji i inovativniji Moto Mod je Lenovo Vital Mod ili Motorola Health Mod, odnosno modul koji je u stanju mjeriti vitalne znakove tijela, uključujući krvni tlak, temperaturu tijela, srčani ritam, respiratorni ritam i zasićenost kisikom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Vital Mod se magnetski spaja na pozadinu Moto Z telefona, a na njemu se nalazi široki prsten u koji gurnete prst, nakon čega vam može izmjeriti sistolički i dijastolički krvni tlak, kao i broj srčanih otkucaja i minuti. Za sada nam nije jasno na koji način se mjere zasićenost kisikom, ritam disanja i temperatura te koliko su precizna očitanja, no to ćemo moći provjeriti tek kada ga dobijemo na test u Vidilab pa se počnemo igrati doktora.

Lenovo-Motorola-na-MWC-2018

Livermorium Slider Keyboard tipkovnica će se prodavati po cijeni od 99 dolara, dok će Vital Mod koštati 395 dolaraVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->