Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.04.2018. 14:25

Finney Phone 

VIDEO: Foxconn će proizvoditi blockchain telefon

Appleov dobavljač za iPhoneove sklopio je ugovor sa Sirin Labsom za izradu prvog blockchain telefona.

VIDEO: Foxconn će proizvoditi blockchain telefon

Tvrtka Sirin Labs koja je razvila prvi blockchain telefon na svijetu pod nazivom Finney Phone, sklopila je ugovor s Foxconnom koji će ovaj uređaj proizvoditi u svojim tvornicama.

Ideja Finney Phonea je da korisnicima olakša pohranjivanje i korištenje kriptovaluta poput bitcoina, čime bi trebao znatno proširiti korištenje digitalnog novca među korisnicima koji se ne razumiju previše u takav način transakcija, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Sirin Labs je do sada već prikupio više od 25.000 predbilježbi, a očekuje da će prilikom lansiranja već isporučiti više od 100.000 jedinica, dok mu optimistične prognoze govore da bi vrlo brzo iza toga mogao prodati nekoliko milijuna.

Osim proizvodnje vlastitog uređaja koji će proizvoditi Foxconn, Sirin Labs namjerava ponuditi i licenciranje tehnologije, a među zainteresiranim tvrtkama je navodno već nekoliko proizvođača, uključujući Huawei

Telefon dolazi s nekoliko naprednih sigurnosnih značajki, uključujući klasične lozinke, otisak prsta, skeniranje zjenice, ali i fizičku tipku koja uključuje kriptoaktivnosti. Bez uključivanja te tipke niti jedan servis vezan uz baratanje kriptovalutama neće funkcionirati, što znači da će vam digitalni novčanik čitavo vrijeme biti zaštićen.

Uređaj radi na specijalno prilagođenom Sirin Androidu, posjedovat će 5,5-inčni zaslon, 64 GB pohrane, 6 GB RAM-a i 12 MP kameru, a cijena će se kretati oko 999 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->