Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.05.2013. 09:56

Google 

Stiže radikalni redizajn Google Mapsa

Google testira novi dizajn Google Karti, koji predstavlja najveći zaokret do sada.

Stiže radikalni redizajn Google Mapsa

Na Internetu su osvanuli screenshotovi novog dizajna Google Karti koji trenutno testiraju izabrani korisnici među kojima se očito našao jedan koji nije želio zadržati ovaj "tajni" projekt za sebe.

Mada osim slika nema previše drugih informacija, jasno se vidi da je novi UI inspiriran mobilnom aplikacijom, konkretno onom s Androida.

Najveća promjena koju je Google zamislio odnosi se na uklanjanje one velike (ružne) široke trake s lijeve strane, koja nas je oduvijek smetala, pa bismo rekli da će Google Karte napokon dobiti izgled kakav su trebale ponuditi znatno ranije, jer je taj "sidebar" djelovao kao da aplikacija nikad nije bila dovršena.

GM novi dizajn 2

Umjesto njega sada se tu nalazi više pop-up panela koji iskaču preko samih mapa, pokazujući relevantne sadržaje, rezultate pretraživanja i informacije o lokacijama.

Pored toga sama mapa je osvježena novim bojama, ikonama i općenito je malo ušminkana. Vrlo je vjerojatno da se radi o MapsGL eksperimentu koji Google provodi već nekoliko mjeseci, mada on ovisi o WebGL-u koji nije podržan od svih uređaja.

Postoji velika vjerojatnost da će Google nove Google Karte predstaviti na svojoj I/O developerskoj konferenciji idući tjedan.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Google Maps Redizajn Karte
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam