Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.11.2018. 10:31

Intel

Neural Compute Stick 2 daje AI vašem domu

Uz pomoć novog Intelovog sticka vaši edge uređaji dobit će AI s neuralnom mrežom.

Neural Compute Stick 2 daje AI vašem domu

Edge uređajima se obično smatraju svi tipovi hardvera koji upravljaju protokom podataka između uređaja dvaju mreža i uključuju rutere, switcheve, gatewaye, ali i IoT gadgete poput kamera na zvonima kućnih vrata, industrijskih robota, autonomnih kamera na dronovima i medicinskih uređaja.

Uoči svoje AI konferencije za developere u Pekingu, Intel je predstavio uređaj koji će omogućiti brži i jednostavniji rad uređajima pametnog doma i edge uređajima, Neural Compute Stick 2 ili NCS2.

NCS2 je u osnovi samostalna neuralna mreža ugrađena na USB stick i trebala bi dovesti do pametnijih i bržih gadgeta oslobađanjem dobrog dijela procesne snage koja se koristi za njihovo treniranje u Movidius Myriad X VPU jedinici (vision processing unit).

Intel-Neural-Compute-Stick-2-6

Developeri će sada moći razvijati AI algoritme i sustave računalnog vida lokalno, recimo na laptopu, bez potrebe za spajanjem u oblak ili na internet, dok će ih korisnici jednostavno pokretati na uređaju s OS-om temeljenim na Linuxu koji posjeduje USB 3.0 port. Intel tvrdi da NCS2 dodaje procesne jezgre koje mu omogućuju 8 puta brže performanse u odnosu na svojeg prethodnika koji je izdan početkom godine.

Cijena ovog sticka u maloprodaji će iznositi 100 dolara i moći će se kupiti direktno od Intela, a ne postoje nikakva ograničenja tko ga može kupiti, pa ga možete nabaviti bez obzira jeste li AI znanstvenik, proizvođač smart home uređaja, ili izrađujete DIY gadgete iz hobija. 

Intel-Neural-Compute-Stick-2-7

Više informacija možete pronaći u Intelovom priopćenju putem ove poveznice.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam