Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.09.2020. 12:45

Flash Player 

Kako će Microsoft ubiti Flash Player u preglednicima

Microsoft objašnjava kako i kada će zauvijek ukloniti Flash Player iz Internet Explorea i Edgea.

Kako će Microsoft ubiti Flash Player u preglednicima

Kao što dobro znate, Adobe je potvrdio da će Flash Player biti službeno "umirovljen" 31. prosinca 2021. što znači da za njega više neće izdavati sigurnosne zakrpe i druge nadogradnje. Također je rekao da surađuje s partnerima kako bi se prebacio na novi standard poput HTML5, a među njima se nalazi i Microsoft.

Na blogu Microsofta, programska menadžerica Suchithra Gopinath pojašnjava kako će Microsoft to učiniti, odnosno "ubiti" Flash Playeer u svojim aplikacijama.

Internet Explorer i Edge od prosinca više neće dobivati sigurnosne nadogradnje, dok će u inačici Edgea na pogon Chromiuma podrška biti blokirana od siječnja iduće godine.

"Nadogradnja pod nazivom Update for Removal of Adobe Flash Player će biti dostupna putem značajki Microsoft Update Catalog, Windows Update i WSUS, koja će trajno ukloniti Adobe Flash Player kao komponentu u Windows OS uređajima", objašnjava Microsoft i kaže da ukoliko želite ukloniti Adobe Flash Player iz svojih sustava prije kraja podrške, moći ćete to učiniti preuzimanjem u Microsoft Update Catalogu ove jeseni.

Nadogradnja će biti opcijska u Windows Update i WSUS početkom 2021. godine i preporučivat će se nekoliko mjeseci kasnije.

"Trebate znati da će ta nadogradnja biti permanentna i neće se moći deinstalirati", kaže Suchithra.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->