Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.04.2021. 13:28

Chrome 90 

Google izdao Chrome 90 koji je HTTPS default

Čak i ako to ne specificirate, novi Chrome će se pokušati spojiti na nove sigurne stranice.

Google izdao Chrome 90 koji je HTTPS default

Googleovo nastojanje da omogući veće prihvaćanje sigurnog HTTPS surfanja napravilo je novi iskorak v90 inačicom Chrome preglednika koji je ušao u takozvani "stabilni kanal", odnosno posljednju fazu razvoja.

Prošli mjesec Google ja objavio da će "defaultni" HTTPS krenuti s inačicom 90, jer je to najkorišteniji i najsigurniji protokol koji znatno unaprjeđuje privatnost i sigurnost, ali i ubrzava učitavanje web stranica koje ga podržavaju.

Pored toga, Chrome 90 po prvi puta donosi u desktop preglednik AV1 enkoder koji je, kako kažu, specijalno optimiziran za video konferencije.

Kako biste mogli koristiti Chrome 90, trebat ćete samo restartati svoj preglednik ili možete otići u postavke preglednika i pod "O Chromeu" požuriti nadogradnju, nakon čega ćete dobiti obavijest "pokreni ponovno" i to je to.

Uživajte, ako ne u sigurnom, onda barem malo sigurnijem surfanju. Stranice koje nisu nadograđene na HTTPS i koje vam Chrome označi da nisu sigurne nemojte koristiti za unošenje privatnih podataka, lozinki ili za plaćanje.Vezani sadržaji
Ključne riječi Google preglednik Chrome HTTPS v90
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->