Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2024. 08:44

Micron 

GDDR7 donosi 30 posto poboljšanja u gamingu

Najveća poboljšanja koja donosi nova memorija odraziti će se u ray tracingu i rasterizaciji.

GDDR7 donosi 30 posto poboljšanja u gamingu

Micron je objavio detalje o svojoj novoj GDDR7 memoriji i rekao da će dovesti do velikih poboljšanja kod svih aplikacija velikih radnih opterećenja, umjetnoj inteligenciji, računalstvu visokih performansi (HPC-u) i posebice u gamingu.

Nova memorija izgrađena na Micronovom (1-beta) DRAM procesnom čvoru, pruža početnu brzinu prijenosa podataka do 32 Gb/s.

Nadalje, kažu da GDDR7 poboljšava korisničko iskustvo za pružanje iznimnih performansi kroz smanjenje vremena potrebnog za složene izračune i simulacije u HPC-u, realističnu grafiku kroz brže renderiranje u igrama i niže latencije za AI radna opterećenja.

U odnosu na GDDR6, donosi 60 posto veću propusnost prijenosa podataka, više od 50% poboljšanje energetske učinkovitosti i smanjeno vrijeme odgovora do 20% za radna opterećenja zaključivanja kao što je generativna umjetna inteligencija.

Na testnom sustavu koji se sastoji od 12 Micron GDDR7 IC-ova povezanih na 384-bitno široko sučelje, Micron kaže da njegova memorija sljedeće generacije može ponuditi više od 1,5 TB/s propusnosti. Nasuprot tome, RTX 4090 s potpuno istom konfiguracijom memorije, ali s 21 Gbps Micron GDDR6X modulima, nudi "samo" 1,008 TB/s memorijske propusnosti.

Prema glasinama, Nvidia će biti prva koja će proizvoditi grafičke kartice s Micronovim GDDR7 modulima, koji bi se mogli naći u njezinoj novoj seriji RTX 50 kartica.

Više informacija o Micronovoj GDDR7 memoriji potražite u Micronovom PDF dokumentu objavljenom na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Micron
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->