Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.02.2021. 12:50

Procurjelo 

Facebook radi svoj pametni sat

Facebookov pametni sat će prikupljati vašre zdravstvene podatke ukoliko mu dozvolite.

Facebook radi svoj pametni sat

Mark Zuckerberg i njegova ekipa iz Facebooka svako malo izlete s nekom novom idejom kako bi proširili svoj biznis i omogućili dodatnu zaradu na našim podacima koje (ne) prikupljaju.

Procurjela informacija (čitaj glasina) koju donosi The Information, govori o tome da se najveća društvena mreža namjerava posvetiti izradi svog prvog pametnog sata, kako bi uzela dio kolača u sve popularnijoj industriji nosivih uređaja.

Navodno će se raditi o pametnom satu s LTE konekcijom koji će moći raditi bez povezivosti s pametnim telefonom, a jedna od glavnih namjena će mu biti praćenje vitalnih zdravstvenih podataka korisnika.

Drugim riječima, sat će pratiti raznovrsne podatke o radu vašeg srca, zasićenosti krvi kisikom, spavanju i fizičkim aktivnostima kao i većina drugih pametnih satova i fitness narukvica, s velikom razlikom što će se podaci obrađivati na Facebookovim serverima, pa vam uopće ne trebamo pričati kakve su sve moguće implikacije vezane uz privatnost i trgovanje podacima. 

Isti izvor navodi da Facebook planira razviti vlastiti  operativni sustav za sat, no prva generacija uređaja će biti pogonjena open-source inačicom Googleova Androida.

Mada ekipa iz Fejsa ovu vijest ne želi potvrditi (ali ni demantirati), navodno bi prvi sat trebao stići na tržište 2022. godine. Ako imate ideju kako bi se sat mogao zvati, bacite koji komentar na našoj Facebook (naravno) stranici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->