Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.12.2012. 13:32

Glasina 

Apple radi iWatch u suradnji s Intelom

Kineski izvori tvrde da Apple zajedno s Intelom radi pametni ručni sat.

Nova glasina koja se ovih dana pojavila u Kini, tvrdi kako je iz više izvora potvrđeno da je Apple ušao u partnerstvo s poznatim proizvođačem poluvodiča Intelom kako bi proizveo bežični pametni sat sličan Pebbleu.

Portal TNW citira kineske web stranice na kojima izvori iz lanca dobavljača govore o tome da Apple i Intel razvijaju futuristički sat koji se spaja na postojeće iOS uređaje preko Bluetootha.

Taj sat koji mnogi nazivaju "ultimativnim dodatkom Appleovom ekusustavu" trebao bi se na tržištu pojaviti već u prvom kvartalu 2013., no njegovo ime iWatch još nije postalo službeno.

Sat bi trebao sadržavati 1,5-inčni OLED ekran sa ITO staklom (indij-kositar oksid) tajvanskog proizvođača PMOLED-a RiTdisplay, a Intel bi mu naravno trebao omogućiti procesorski sustav, dok ostali detalji još nisu poznati.

Sat bi se trebao spajati na Appleove gadgete preko Bluetootha, te donositi podatke iz aplikacija pametnog telefona i tableta na svoj ekran, a korisnici će moći sami odlučiti koje aplikacije žele da im se prikazuju.

Pretpostavlja se da ćete na satu (osim naravno vremena i datuma) moći pratiti mailove, news feedove, tweetove, te vizualno dobivati podatke o temperaturi, vlažnosti zraka, tlaku, visini, a možda će čak u njega biti uključena i navigacija. Naravno, korištenje sata kao kontrolera za reprodukciju multimedijskih sadržaja se podrazumijeva, no više o tome ćemo saznati tek kada se uvjerimo da je ova glasina doista istinita.

Izvor: The Next Web

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple Intel iOS Bluetooth sat iwatch
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->