Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.09.2014. 15:54

VIDI na IFA-i 2014 

ASUS službeno predstavio ZenWatch

Asusov pametni sat na Android Wear platformi dolazi s dopadljivim dizajnom.

ASUS službeno predstavio ZenWatch

ASUS je na IFA 2014 sajmu predstavio ZenWatch, svoju inačicu pametnog sata koji dolazi na Android Wear platformi.

Sat pomalo podsjeća na zadnji Samsungov sat Gear S, te dolazi sa stilskim zakrivljenim 1,63-inčnim AMOLED ekranom  razlučivosti 320 x 320 (278 ppi).

Uređaj pogoni Qualcomm Snapdragon 400 procesor uz pomoć 512 MB RAM-a i 4 GB interne memorije, a ovisi o glasovnom upravljanju, što znači da ne posjeduje nikakve fizičke gumbe, no sa stražnje strane su mu ugradili "panic" gumb koji ćete koristiti u slučaju da negdje odlutate pa se poželite brzo vratiti na početni ekran, ili ako vam sat iz nekog razloga odbije poslušnost.

zenwatch2

Nadalje, ZenWatch sadrži i razne fitness senzore, uključujući monitor za praćenje otkucaja srca i 9-osovinski senzor, koji se aktiviraju tapkanjem po ekranu, čime se aktivira Welness aplikacija. Ona će vam između ostaloga prikazati koliko ste koraka napravili, kalorija "sagorjeli", te će pratiti vaše aktivnosti kako bi otkrila razine intenziteta vašeg vježbanja ili odmaranja.

Asus je u sat ugradio i aplikacije Cover to Mute, Find My Phone, Remote camera, kao i SOS koju ćete koristiti ako se negdje izgubite.

Cijena sata će iznositi 199 eura odnosno 1.513 kn što je u rangu cijene za Samsungov Gear 2 Neo sat, pa mislimo da bi Asusu bilo pametnije da ju znatno snizi ako želi biti konkurentniji na tržištu pametnih satova.Vezani sadržaji
Ključne riječi ASUS pametni sat IFA 2014 ZenWatch
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->