Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.12.2012. 10:42

CES 2013 

AMD predstavlja HD 8000M GPU imena Solar System

Novi mobilni Radeoni bit će prikazani na CES sajmu u Las Vegasu u siječnju 2013.

AMD predstavlja HD 8000M GPU imena Solar System

O novoj Island generaciji grafičkih kartica i procesorskih jedinica AMD-a namijenjenih desktop računalima već postoji dosta informacija, no do sada se ništa novoga nije moglo pronaći vezano uz mobilne inačice.

Zahvaljujući kineskom portalu Expreview, sada je poznato da će AMD na predstojećem CES sajmu predstaviti novu liniju proizvoda namijenjenih za entry-level i srednji rang GPU-a pod kodnim nazivom Solar System.

Prema marketinškom planu AMD-a kojega se dočepao Expreview, nova serija mobilnih grafičkih procesora, uključit će čipove Mars i Venus, što znači da će se nastavak serije temeljiti na imenima svemirskih tijela našeg sunčevog sustava.

Kao i u slučaju postojećih Radeon procesora, Solar System čipovi će također biti izrađeni u 28-nanometarskoj tehnologiji, a na CES-u će biti prikazan najmanje jedan AIO PC koji će u sebi sadržavati novu grafiku.

Na CES-u ćemo također saznati je li grafička kartica HD 8550M koja se nalazi u VivoBook ultraprijenosniku, o čemu su procurjele prve informacije koje upućuju na HD 8000 seriju, zapravo rebrandirani HD 7000 (o čemu kruže glasine) ili ne.

Za sada nema previše tehničkih informacija o novim mobilnim grafičkim čipovima serije HD 8000, no poznato je da će imati podršku za DX11.1, OpenGL 4.3 i OpenCL 1.2.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->