Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ulošci za cipele pune mobitel hodanjem
Članak
Objavljeno: 09.07.2013. 15:29

SolePower 

VIDEO: Ulošci za cipele pune mobitel hodanjem

Svaki naš korak može se iskoristiti za dobivanje besplatne i čiste električne energije.

VIDEO: Ulošci za cipele pune mobitel hodanjem

Ekipa mladih inženjera i inovatora iz Pitsburgha na Kickstarteu je predstavila projekt SolePower, koji počiva na ideji da se u specijalne uloške za cipele ugradi poseban elektromehanički generator električne struje koji funkcionira na taj način da svaki korak onoga tko ga nosi pretvara u struju koju potom pohranjuje u bateriju koja se na njih spaja i nosi oko članka noge..

Bateriju potom možete spojiti na svoj pametni telefon i na uloške spojiti drugu, a prema njihovih riječima, sadašnji prototip je u stanju da vam nakon prehodanih 4 do 8 kilometara do vrha napuni bateriju iPhonea.

Inovatori kažu kako su SolePower ulošci nepromočivi i otporni na sve vremenske uvjete, a prototip su testirali simuliranjem 100 milijuna koraka, pa kažu da su se pokazali i izuzetno izdržljivim.

Ideja mladih inženjera je da ovaj neobični proizvod čim prije dovedu na tržište, jer smatraju kako bi mogao biti vrlo zanimljiv osobama koje puno vremena provode na nogama, sportašima, planinarima, kamperima, vojnicima, koji bi na taj način uvijek imali zalihu energije za svoje pametne telefone ili druge korisne gadgete poput ručnih radio stanica ili GPS uređaja.

Ideja nam se čini dosta zanimljivom, posebice ako se ovi ulošci kombiniraju s ortopedskim pa vam osim punjenja gadgeta omoguće i pravilno držanje te vas izliječe od ravnih stopala.

Izvor: Kickstarter

VIDEO: SolePower

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->