Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Solarna postaja u vrtnoj ostavi
Članak
Objavljeno: 04.08.2015. 13:00

Solar Station 

VIDEO: Solarna postaja u vrtnoj ostavi

Praktično rješenje za dobivanje struje od sunčeve energije u kombinaciji s korisnim skladišnim prostorom.

VIDEO: Solarna postaja u vrtnoj ostavi

Ben Peterson i njegov tim zaljubljenika u izvore obnovljive energije, na Indiegogo portalu je pokrenuo crowdfunding kampanju za Solar Station, odnosno neku vrstu kompletnog sustava za prikupljanje i konvertiranje sunčeve energije, u kombinaciji s korisnim skladišnim prostorom.

Solar Station je stoga neka vrsta male vrtne kućice, koja na sebi posjeduje sunčeve ploče na rasklapanje i sustav za konvertiranje u električnu struju, snage od 600 vati, te 6 baterija za pohranu energije.

Solar Station 2

Prvih pet prototipa već se nalazi u proizvodnji, te će biti isporučeni klijentima koji su ih platili 6.800 dolara ili 46.745 kn, a Ben i ekipa već imaju planove za izradu jače solarne postaje od 2000 vata.

Moramo naglasiti da ovo nije nikakva velika tehnološka inovacija, jer se sustav temelji na tehnologiji koja je već duže vremena dostupna na tržištu, a projekt smo vam odlučili predstaviti samo zbog praktičnosti dizajna, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Drugim riječima, ukoliko ste i sami razmišljali o vlastitom projektu kućne sunčeve elektrane, sada možete vidjeti da vam za nju nije potrebno raditi neke skupe preinake na krovu kuće, već se možete poslužiti alternativom i sunčeve ploče postaviti na bilo kakvu površinu, kao i napraviti kompaktan sustav na razvlačenje poput Solar Stationa, koji će vam omogućiti energiju iz obnovljivih izvora onda kada ju zatrebate. 

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam