Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Senzor koji vam štedi gorivo
Članak
Objavljeno: 12.10.2015. 10:20

CleverDrive 

VIDEO: Senzor koji vam štedi gorivo

CleverDrive prikazuje informacije o vašim navikama vožnje i omogućuje uštedu goriva do 30%.

VIDEO: Senzor koji vam štedi gorivo

Njemačka tvrtka Ascora GmbH želi nam pomoći u nastojanju da vozimo "zelenije", te da uštedimo koju kunu za gorivo. Njihov gadget pod nazivom CleverDrive se spaja na auto opremljen OBD II dijagnostičkim sustavom koji imaju auti mlađi od 1996. godine, a potom podatke šalje na aplikaciju mobilnog Android ili iOS uređaja.

Sustav vam omogućuje dobivanje informacija o motoru automobila i vašim vozačkim navikama, te će vam, kako kažu, "omogućiti uštedu goriva do 30 posto", što možete vidjeti u ovom videu. 

CleverDrive aplikacija na vašem mobilnom telefonu radi kao pozadinski proces, no uvijek ju možete postaviti na ekran, kako biste njezine podatke i dijagnostiku mogli pratiti u realnom vremenu tijekom vožnje.

Osim osnovnih informacija poput brzine i opterećenosti motora, dobivat ćete i podatke u vezi Eko indeksa, koji vam pokazuje koliko učinkovito vozite, te će vam pružiti savjete kako to poboljšati.

Clever Drive

Osim uštede goriva saznat ćete i koliko ste manje ugljičnog dioksida otpustili u atmosferu pa stoga kažu da CleverDrive čuva okoliš i štedi novac.

Svoj CleverDrive senzor možete naručiti putem Kickstartera za 39 eura (298 kn), a isporuke bi trebale započeti u travnju 2016. ukoliko crowdfunding kampanja prođe dobro tijekom idućih mjesec dana. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->