Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Šampanjac dizajniran za mikrogravitaciju
Članak
Objavljeno: 16.09.2018. 10:56

Mumm Grand Cordon Stellar 

VIDEO: Šampanjac dizajniran za mikrogravitaciju

Svemirski turisti moći će nazdravljati šampanjcem bez opasnosti da unerede čitavu kabinu.

VIDEO: Šampanjac dizajniran za mikrogravitaciju

Poznati francuski proizvođač šampanjca Mumm Champagne došao je na originalnu ideju da proizvede bocu šampanjca koja će omogućiti budućim astronautima i svemirskim turistima da uživaju u ispijanju vrhunskog pića u uvjetima mikrogravitacije bez opasnosti da unerede čitavu letjelicu ili svemirsku postaju.

U novu bocu smješten je šampanjac pod nazivom Mumm Grand Cordon Stellar kojeg promovira i Usain Bolt, a nazdravljanje i ispijanje u uvjetima mikrogravitacije testirali su u posebno dizajniranom zrakoplovu koji svemirske uvjete stvara letom u parabolama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Svemirsku bocu" izradio je dizajner Octave de Gaulle, a pjenušac se nalazi u njezinom gornjem dijelu, dok je u donjem specijalni ventil koji na pritisak ispušta kuglicu pjene koja se potom može uhvatiti čašom, dok ostatak plemenite tekućine ostaje na sigurnom u boci.

bottle (26)

Nije nam poznato kada bi se ovaj šampanjac mogao naći u svemiru, no Mumm Champagne je ovime napravio fantastičnu i originalnu promociju pa vjerujemo da će se mnoge boce ispiti na Zemlji.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->