Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi električni Harley-Davidson
Članak
Objavljeno: 21.06.2014. 10:01

Project LiveWire 

VIDEO: Prvi električni Harley-Davidson

Ikona svjetskog motociklizma radi jedan nevjerojatni zaokret.

VIDEO: Prvi električni Harley-Davidson

Na spomen imena Harley-Davidson, mnogi će vam motociklisti reći da je to tvrtka koja proizvodi razvikane motocikle koji ne nude udobnost, sigurnost, brzinu i mnoge druge vozne značajke koje bi trebale odlikovati današnje jurilice na dva kotača. U isto vrijeme, jedan dio fanatika će vam izjaviti da postoji samo Harley a sve ostalo su motocikli. Njima su Harleyi metalna božanstva koja je gotovo šteta voziti, već ih prije svega treba obožavati.

Ova poznata tvrtka čiji su motocikli sinonim za slobodu, rock'n'roll, pustolovni duh i paklene anđele, sprema se napraviti najveći zaokret u svojoj povijesti, pa je tako ovih dana najavila svoj prvi električni motocikl koji se razvija pod imenom Project LiveWire.

5

Svjesni da je ovo potez koji bi mogao šokirati sve fanove, inženjeri i menadžeri tvrtke, odlučili su ovo ljeto započeti javno testiranje prototipa tih motocikala, prvo u poslovnicama Harleya u SAD-u, a potom u Europi i širom svijeta.

Turneja će započeti uz čuvenu bajkersku cestu Route 66, a do kraja godine će obići više od 30 retailera.

Mada većina tehničkih podataka još nije objavljena, Harleyevci kažu da Project LimeWire s jednim baterijskim punjenjem može prevaliti oko 210 km, postići najveću brzinu od 148 km/h, a punjenje će mu trajati između 30 minuta i jednog sata.

 Većina fanova je dakako najviše zabrinuta zbog zvuka motora, obzirom da je karakteristično Harleyevo "brundanje", jedan od najpoznatijih zvukova u svijetu motocikala i choppera, kao što je u svijetu automobila recimo zvuk legendarne VW bube.

Harleyevci su stoga objavili ovaj video dolje, u kojem prije svega demonstriraju zvuk Project LiveWire motocikla, pa možete čuti da motor neće zvučati baš kao mlinac za kavu, jer se nazire i jedan grubi ton koji mu daje tamnu boju, pa će opet imati unikatnu zvučnu karakteristiku u svijetu e-motocikala.

Harleyev plan je da se njihovi električni motocikli počnu prodavati kroz dvije godine, no puno toga će ovisiti o predstojećoj testnoj turneji.

Izvor: Harley-Davidson

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam