Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametni akvarij zna koju ribu gledate
Članak
Objavljeno: 12.01.2023. 09:06

CES 2023 

VIDEO: Pametni akvarij zna koju ribu gledate

Akvarij prati pokrete vaših očiju i na zaslonu pruža informacije o onome što gledate u realnom vremenu.

VIDEO: Pametni akvarij zna koju ribu gledate

Među inovacijama koje su osvojile nagrade  na ovogodišnjem CES sajmu, nalazi se i tvrtka ITRI, čiji je AI akvarij nagrađen za inovaciju u kategoriji virtualne i proširene stvarnosti.

Ovo je prvi pametni akvarij na svijetu koji koristi VR i AR tehnologiju za izlaganje informacija o morskom životu u stvarnom vremenu u skladu s pogledima posjetitelja čije oči prati pomoću kamera.

S točnošću od 98%, sustav dinamički prepoznaje i prikazuje vodene vrste i njihove položaje, a ta inovacija također omogućuje i kontrole gestama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Predsjednik ITRI-ja Edwin Liu komentirao je da AI Aquarium integrira pametni zaslon, AI prepoznavanje i tehnologije interakcije između čovjeka i računala za uvođenje usluga proširene stvarnosti.

"Ova inovacija odgovara potrebama u razdoblju nakon pandemije i trendovima sveobuhvatnog iskustva", rekao je. "Akvarij je primijenjen u Nacionalnom muzeju pomorske znanosti i tehnologije u Tajvanu kako bi se poboljšalo istraživanje mora i obrazovanje, nudeći interaktivniju i učinkovitiju opciju od konvencionalnih akvarija." Osim edukacije i zabave, tehnologija se također može primijeniti u druge svrhe poput kirurških simulacija za medicinsku obuku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi CES 2023 AI akvarij ITRI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->