Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi nadzorni sustav čuva policajce presretače
Članak
Objavljeno: 23.07.2013. 14:37

Ford 

VIDEO: Novi nadzorni sustav čuva policajce presretače

Fordovi Police Interceptor modeli automobila dobivaju novi pametni nadzorni sustav.

VIDEO: Novi nadzorni sustav čuva policajce presretače

Ford je ovih dana objavio kako je za svoje presretače Police Interceptor automobile koji krstare američkim prometnicama, napravio nadogradnju sustava za nadzor, koji će policajcima pružiti veću zaštitu od iznenadnih napada zbog kojih u SAD-u gine veliki broj policijskih službenika.

Glavna novost je u pametnom nadzornom sustavu koji pomoću kamera snima sliku sa svih strana policijskog vozila, pa u slučaju kada se recimo sa stražnje strane automobila približava neka osoba, automatski oglašava alarm, zatvara prozore na automobilu i zaključava sva vrata, a funkcionira i u noćnim uvjetima.

Novi sustav koristi nekoliko Fordovih postojećih tehnologija za pomoć vožnji, kamere, sustav za uzbunjivanje pri dolasku na prometno raskršće, senzore "mrtvih točaka", te pomoć za parkiranje, koji su nadograđeni za potrebe policije.

Nadogradnju sustava je proveo Fordov stručnjak za policijska i ambulantna vozila Randy Freiburger, koji je proveo veliki broj sati u ophodnjama u društvu policajaca, kako bi otkrio gdje se kriju najveće opasnosti koje bi Fordova tehnologija mogla riješiti. 

Izvor: Ford

VIDEO: Novi nadzorni sustav u Fordovim presretačima

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













       

*/-->