Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi Terminator iz Boston Dynamicsa
Članak
Objavljeno: 07.04.2013. 10:25

Petman 

VIDEO: Novi Terminator iz Boston Dynamicsa

Ovaj robot s plinskom maskom i maskirnim odijelom poprilično stvara dojam živog čovjeka.

VIDEO: Novi Terminator iz Boston Dynamicsa

Tvrtka Boston Dynamics koja proizvodi ratne robote za američku vojnoznanstvenu agenciju DARPA, objavila je novi video u kojem prikazuju napredak u razvoju svojeg humanoidnog robota Petmana, kojeg smo već mogli vidjeti u akciji kako se uspinje stepenicama.

Kao što možete vidjeti, Petman se u međuvremenu oslobodio viška željeza pa više ne djeluje kao nešto sklepano od starudije s groblja automobila, te je dobio prilično humanoidan izgled, koji bi vas mogao zavarati kada ga obuku u maskirno odijelo i stave mu plinsku masku na glavu.

Osim anatomskih promjena i fashion zahvata Petman je dobio i nove pokrete, pa sada može zakretati torzo, istezati se poput atletičara uoči utrke, te hodati još realnije nego prije.

Kao što možete vidjeti na videu dolje, robota još uvijek drže na žicama kojima ga pridržavaju za slučaj gubitka ravnoteže, a preko njih napajaju i njegove njegove mišiće (motore), pa se još uvijek ne moramo bojati da će krenuti u terminiranje ljudske rase.

No kako nam se čini, brzina kojom se ovaj metalni momak razvija u Boston Dynamicsovim pogonima, upozorava da bi vrlo brzo mogao postati znatno autonomniji.

Kad jednog dana objave video u kojem će ga pustiti s lanca (žice), to će nam biti znak da je vrijeme za bježati, jedino se postavlja pitanje hoćemo li se uopće moći igdje sakriti. 

VIDEO: Petman u maskirnom odijeluVezani sadržaji
Ključne riječi DARPA Robot PETMAN Boston Dynamics
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->