Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Naočale za plivanje s navigacijom
Članak
Objavljeno: 22.08.2015. 13:30

OnCourse Goggles 

VIDEO: Naočale za plivanje s navigacijom

Ove naočale će vam omogućiti da u otvorenim vodama plivate savršeno ravno.

VIDEO: Naočale za plivanje s navigacijom

Ako niste od onih koji ljetni godišnji odmor na moru ili jezeru koriste isključivo za izležavanje, brčkanje u vodi i tulumarenje, već ga nastojite obogatiti aktivnostima poput plivanja, vjerojatno će se dopasti OnCourse Goggles pametne naočale za plivanje koje u sebi posjeduju navigacijski sustav za održavanje smjera. Bez obzira na to plivate li u otvorenim vodama isključivo rekreativno, ili se bavite nečim ozbiljnijim poput triatlona, sigurno ste više puta imali problema s držanjem pravca, pa ste nepotrebno išli u cik-cak ili trošili snagu na česte pokrete podizanja glave u potrazi za orijentirom. "Pametne" naočale OnCourse Goggles, koje su se nedavno našle u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, trebale bi vam znatno unaprijediti plivačku orijentaciju.

Kada naočale stavite na glavu, usmjerite se prema "cilju", te pritisnete gumb za aktivaciju, one će vas navoditi pomoću LED lampica u bojama, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

U naočalama se nalaze visoko precizni elektronski kompas, akcelometar s kompenzacijom trešnje, mikroprocesor i punjiva baterija, a sustav radi pomoću posebnog softvera koji analizira smjer vašeg plivanja. Kada se nalazite na kursu svijetliti će vam dvije zelene LED lampice, ako malo skrenete jedna će se ugasiti, a ako skrenete još više, upaliti će se crveno svjetlo na jednoj strani koje će vam dati do znanja da to nije smjer u kojem biste trebali plivati. Sustav je pored toga u stanju kompenzirati i utjecaje valova, vodenih struja i vjetra.

ab6036d5eb406ce4d03ad117e328a74a_original

Ukoliko mislite da bi vam ovaj gadget mogao dobro doći, možete ga naručiti putem Kickstartera za 149 dolara (991 kn), a isporuke bi trebale započeti u listopadu ove godine, što znači da biste još mogli iskoristiti koji lijepi dan podsezone ukoliko se voda ne ohladi previše. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->