Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Letite pravim dronovima online
Članak
Objavljeno: 02.11.2023. 15:05

NatureEye 

VIDEO: Letite pravim dronovima online

NatureEye vam omogućuje da bukirate tridesetminutni let dronom iznad nekog od svjetski poznatih zaštićenih područja.

VIDEO: Letite pravim dronovima online

Projekt NatureEye koji se bavi nadzorom i očuvanjem svjetskih prirodnih zaštićenih područja, u vrijeme pandemije je odlučio pokrenuti uslugu iznajmljivanja letova dronovima online koja je upravo ušla u beta fazu testiranja.

Ukratko rečeno, NatureEye će vam za 95 američkih dolara omogućiti 30-minutno online upravljanje pravim dronom iznad zaštićenih područja koja uključuju vulkan Hverfjal na Islandu, Machu Picchu u Peruu, Dungeness Spitu u SAD-u, Elephant Sandsu u Botsvani, Chyulu Hillsu u Keniji i rijeci Mekong u Kambodži. Na tim lokacijama ćete dronom moći razgledavati okoliš i pratiti krda životinja, te ujedno snimati video i fotografije pomoću HD kamere, a potom sve snimljene materijale preuzeti na svoje računalo.

Tvrtka navodi da polovica naknade za letenje odlazi organizacijama za očuvanje okoliša, tako da će vaš let pomagati u očuvanju svjetske prirodne baštine.

nature eye dron

Dronom se upravlja putem online sučelja na laptopu ili desktop računalu u realnom vremenu, a NatureEye kaže da sustav koristi softver za izbjegavanje prepreka koji će onemogućiti da se vaš dron slučajno ili namjerno zabije u životinje, drveće i druge objekte, a svaki let ima i svojeg ljudskog nadzornika koji u bilo kojem trenutku može preuzeti upravljanje ako mu se ne dopadne vaše letenje. 

Dronovi su elektronički ograničeni na određene brzine, maksimalne i minimalne visine i ograničena područja letenja, a također su opremljeni posebnim tihim propelerima, kako bi uznemiravanje životinja sveli na minimum.

Svoj let možete bukirati putem ove poveznice, a kako to funkcionira možete pogledati u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi NatureEye
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->