Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: LUTZ Pathfinder je novi britanski autonomni auto
Članak
Objavljeno: 11.02.2015. 12:29

Catapult 

VIDEO: LUTZ Pathfinder je novi britanski autonomni auto

Novi autonomni automobili će prevoziti putnike na pješačkim stazama u Milton Keynesu.

VIDEO: LUTZ Pathfinder je novi britanski autonomni auto

Kao što smo već pisali ovih dana, u Velikoj Britaniji započinje veliko i opsežno testiranje autonomnih automobila u gradskom prometu.  

Britanski centar za inovacije Transport Systems Catapult danas je predstavio jedan od testnih sustava za prijevoz putnika koji se neće naći na prometnicama, već će služiti za prijevoz u pješačkim zonama.

16498067731_42d473c416_z

Njihovo vozilo pod nazivom LUTZ Pathfinder izradila je tvrtka RDM Group koja ga je zamislila kao mali električni auto za dvije osobe, koji će se kretati maksimalnom brzinom od 24 km/h, te će biti opremljen se 19 elektronskih senzora i kamera, kao i sa sustavom za hitno kočenje. Zahvaljujući tom senzorskom sustavu automobil će moći izbjegavati pješake i druge prepreke, te omogućiti pretvaranje gradskih jezgri u pješačke zone u kojima će se jedino naći ovakva vozila.

Mada je Catapult danas predstavio nova vozila, pokazao je samo slike i video animaciju LUTZ Pathfindera, no kažu da će do kraja godine RDM proizvesti 40 automobila, koji će se testirati na pješačkim zonama u Milton Keynesu.   

Izvor: Catapult

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->