Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: LED gitara za učenje i sviranje
Članak
Objavljeno: 10.10.2022. 17:04

Sensy Guitar 

VIDEO: LED gitara za učenje i sviranje

Ovaj glazbeni instrument vas možda neće naučiti svirati gitaru poput Satrianija ali ćete imati mogućnost umjetničkog izražavanja.

VIDEO: LED gitara za učenje i sviranje

Startup Sensy lansirao je elektronički instrument u obliku gitare s pragovima prepunim LED lampica koje su dizajnirane da natjeraju početnike da prate melodije prema svjetlu, ali ga mogu koristiti i iskusni profesionalci kao MIDI sučelje.

Sensy Guitar je po nama više elektroničko pomagalo nego gitara i dopast će se prvenstveno onima koji su maštali o sviranju, no kada su prvi puta pritisnuli žicu na vratu prave gitare, otkrili su da su njihove jagodice previše nježne i izgubili volju za daljim učenjem.

sensy guitar 2

Ako spadate među takve i nemate strpljenja krenuti s učenjem osnova sviranja gitare, Sensy Guitar je gadget za vas jer stane u ruksak i spaja se na aplikaciju za pametni telefon ili računalo, koja u sebi sadrži sve što vam treba za učenje, vježbanje ili sviranje.

Sviranje je prilično jednostavno. Korisnici s prstima desne ruke "okidaju" šest senzora koji glume žice, dok s prstima lijeve pritišću raznobojne LED gumbe osjetljive na pritisak koji se nalaze na mjestima pragova gitare, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Svjetla mogu pokazati ljevorukim ili desnorukim učenicima gdje i kada staviti svoje prste tijekom lekcija, pružiti vizualnu pomoć pri skladanju melodija, osvijetliti interaktivne igre ili reproducirati privlačne animacije.

Ugrađena baterija instrumenta od 5.000 mAh trebala bi vam izdržati do 12 sati izvođenja glazbe u pokretu, a korisnici mogu iskoristiti prednosti ugrađenog sintesajzera za reprodukciju više od 70 zvukova instrumenata putem slušalica s kabelom ili prijenosnog zvučnika.

Uređaj se povezuje s prijenosnim računalom ili pametnim telefonom putem Bluetootha LE ili putem USB kabela. Razvijena je popratna aplikacija za aktiviranje načina sviranja, odabir melodija ili svjetlosnih ljestvica, automatsko snimanje sesija, pokretanje igara ili omogućavanje podešavanja parametara uređaja kao što su osjetljivost "žice", visina ili LED rasvjeta.

Aplikacija također ima AI način rada, koji uključuje "inteligentni algoritam koji može analizirati vaše pokrete prstiju i generirati jedinstvenu glazbu", pa kažu da će to "omogućiti korisnicima da oslobode svog unutarnjeg Van Halena i jednostavno stvaraju glazbu dok se uređaj prilagođava stilu i načinu sviranja, automatski usklađuje glazbu koju proizvodi i čini da zvuči kvalitetno".

E sad, postavlja se pitanje omogućuje li Sensy Guitar  nešto što je iole blizu sviranju gitare, ili se radi  samo o igrački koja košta 300 američkih dolara i svira više sama nego što je vi svirate?

Bez obzira na to po nama je ovo puno bolje od puštanja loopova i sampleova s laptopa i glumljenja velikog DJ-ja jer će vam ipak pružiti malo veći dašak kreativnosti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sensy Guitar
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->