Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hologramsko dijete lebdi kroz zrak
Članak
Objavljeno: 29.07.2014. 10:47

Help Me Obi 

VIDEO: Hologramsko dijete lebdi kroz zrak

Škotski umjetnici projiciraju pokretne 3D objekte veličine do 30 cm uređajem pod nazivom Help Me Obi.

VIDEO: Hologramsko dijete lebdi kroz zrak

Škotski umjetnici Chriss Helson i Sarah Jackets, proizveli su projekcijski sustav koji može prikazivati objekte veličine do 30 cm koji doslovce lete kroz zrak.

Zbog sličnosti s uzorom iz Star Warsa, sustav su nazvali Help Me Obi, mada navode da se ovdje ne radi o stvarnom 3D hologramu.

"Mi za naš sustav koristimo izraz holografija kako bi ga najbolje opisali, jer ne postoji ništa slično. Ovaj uređaj stvara video objekte od 360 stupnjeva", navodi Sarah Jackets. "On se temelji na ljudskoj viziji, projekciji i nekoliko inženjerskih inovacija o kojima ne mogu ništa pričati, jer se projekt nalazi u procesu patentiranja".

Sustav će biti javno demonstriran 31. kolovoza ove godine na Alt-w izložbi u sklopu Edimburškog festivala umjetnosti, kada će posjetitelji moći uživo vidjeti koliko je ovo doista blizu čuvenoj hologramskoj projekciji iz Star Warsa u kojoj princeza Leia traži pomoć od Obija Van Kenobija.

Sudeći prema ovom videu, radi se o doista zanimljivoj vrsti projekcije, koja ne koristi nikakvo platno ili prozirnu staklenu ploču kao što to možete vidjeti u kazalištima i na kocertima, gdje se zapravo radi o 2D projekcijama koje glume holograme, ali više ćemo saznati kad Helson i Jackets zaštite svoj patent.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->