Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Glazbene hi-tech rukavice u prodaji
Članak
Objavljeno: 12.05.2019. 13:10

MI.MU Gloves

VIDEO: Glazbene hi-tech rukavice u prodaji

Rukavice pretvaraju pokrete prstiju, dlanova i zglobova u zvukove i efekte.

VIDEO: Glazbene hi-tech rukavice u prodaji

Kantautorica, kompozitorka, audio inženjerka i dvostruka osvajačica Grammy nagrade Imogen Heap, uz pomoć nekoliko inženjera i dizajnera prije nekoliko je godina razvila MI.MU Gloves, rukavice za koje možemo reći da predstavljaju pravi elektronski instrument. Njezine rukavice do sada su koristili samo odabrani glazbenici među kojima je bila najpoznatija pop zvijezda Ariana Grande, no uskoro će si svako moći priuštiti jedan par (ili jednu pojedinačnu), jer je MI.MU započeo serijsku proizvodnju i objavio da će u lipnju ove godine započeti online prodaju.

Na prstima rukavica nalaze se mekani senzori koji prepoznaju savijanje prstiju i dlanova, a senzori na zapešću prepoznaju orijentaciju zgloba. Podaci s tih senzora potom se šalju putem WiFi-a na računalo sa softverom i AI-em koji sve pokrete pretvara u zvukove ili efekte, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Akcije sa svakog pojedinačnog senzora rukavice u softveru se mogu dodjeljivati određenim zvukovima, sampleovima i efektima, pa se ruke glazbenika pretvaraju u svojevrsni sintesajzer. Softver koji interpretira pokrete rukavica može se povezati s brojnim glazbenim programima, modulima, sekvencerima, sintesajzerima "treće strane", pa će glazbenici imati sve potrebno da mogu izraziti svoju kreativnost.

Rukavice već možete naručiti online po cijeni od 1.250 britanskih funti za jednu, odnosno 2.500 funti za par, a isporučiti će vam ih u kolovozu ove godine.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam