Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Figure se same kreću na robotskom šahu
Članak
Objavljeno: 19.05.2023. 14:52

GoChess 

VIDEO: Figure se same kreću na robotskom šahu

Kada igrate šah protiv umjetne inteligencije ili online, figure protivnika će se na vašoj ploči same pomicati.

VIDEO: Figure se same kreću na robotskom šahu

Tvrtka Particula je razvila robotski šah pod nazivom GoChess koji je crowdfundingom na Kickstarteru do sada prikupio više od pola milijunadolara.

Šahovska ploča izgleda poput svake druge, no njezine se figure mogu same kretati, zahvaljujući hrpi sićušnih robota na kotačima ispod njezine prozirne površine.

Ti botovi pomiču magnetske figure naprijed-natrag po ploči, kao odgovor na poteze u stvarnom vremenu koje su napravili udaljeni protivnici na internetskim šahovskim platformama kao što su Lichness ili Chess.com.

Ti protivnici mogu igrati putem računalne tipkovnice i šahovske ploče na ekranu, što znači da ne moraju koristiti GoChess ploču. Korisnici GoChessa mogu pomicati svoje figure ručno, iako dodatno mogu natjerati ploču da to učini umjesto njih putem glasovnih naredbi. Kada se figure pomiču rukom, magnet u svakoj figuri detektiraju senzori na ploči, omogućujući sustavu da zna koja je figura pomaknuta na koje polje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osim protiv drugih igrača uživo i online, šah možete igrati i protiv ugrađene umjetne inteligencije na 32 različite postavke težine.

Pored toga korisnici se mogu odlučiti za treniranje putem LED-ova u bojama ispod svakog polja. Polja će svijetliti u raznim bojama kako bi vam šah predlagao moguće, najbolje i najgore poteze koje možete povući.

Koristeći aplikaciju kada igrate solo, dodatno je moguće odabrati šahovske zagonetke koje razvijaju vještine za rješavanje ili gledati poteze poznatih povijesnihpartija. Aplikacija dodatno bilježi igre korisnika, prati njihov napredak i predlaže načine na koje bi se mogli poboljšati.

Robotski šah možete naručiti putem Kickstartera po cijeni od 269 dolara, a isporuke širom svijeta bi trebale krenuti u travnju 2024. godine.

Particula u ponudi ima i Lite inačicu GoChessa, na čijoj se drvenoj ploči figure ne kreću same i nudi je po cijeni od 219 dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Particula GoChess
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->