Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dron s najpametnijim autopilotom
Članak
Objavljeno: 23.03.2016. 16:44

Skydio 

VIDEO: Dron s najpametnijim autopilotom

Pogledajte kako Skydio zaobilazi prepreke dok istovremeno prati i snima osobe u prirodi.

VIDEO: Dron s najpametnijim autopilotom

Do sada smo već imali prilike čuti za više projekata "pametnih dronova", koji su u stanju samostalno letjeti i zaobilaziti prepreke, no vrlo često se ispostavi da im je pamet vrlo ograničena, ili biraju putanje na kojima nemaju drveća, stupova i zgrada u koje bi se mogli zabiti dok lete od točke A do točke B. Drugim riječima, jako ćete teško naći drona koji će vas pratiti dok vozite slalom biciklom kroz šumu, jer će on u najboljem slučaju stati ispred prepreke, gubiti vrijeme dok ju zaobiđe, pa će vas vrlo brzo izgubiti iz dometa i vidokruga.

Što se tiče Skydio drona kojeg možete vidjeti u ovom videu, njega također reklamiraju kao letećeg robota s najpametnijim autopilotom, no istoimenoj tvrtki koja ga proizvodi nekako više vjerujemo. 

Naime, iza ovog projekta stoje znanstvenici MIT-a i Googleovog Project Wing tima, a Skydio je osnovan od strane tvrtki Andreessen Horowitz i Accel, te još 8 poznatih investicijskih kompanija, pa bi uz takvu zaleđinu doista morao donijeti ono što obećava.

Skydio dron

Mada o samom dronu zasad nema previše podataka, niti ga možemo dobro vidjeti izbliza, očito je da je nakrcan senzorima i opremljen moćnim malim navigacijskim računalom, kako bi mogao savršeno pratiti ljude dok se voze biciklom ili trče, pa vjerujemo da ćemo o njemu uskoro čuti još puno toga. Osim quadcoptera, Skydio razvija i male avione dronove koji će posjedovati isti sustav autopilota. 

Izvori: Skydio, YouTube

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam