Nalazite se
  • Pop Tech
  • Stiže TV serija po prvom cyberpunk romanu
Članak
Objavljeno: 29.02.2024. 15:37

Neuromancer 

Stiže TV serija po prvom cyberpunk romanu

Apple TV+ najavljuje Neuromancer seriju, temeljenu na višestruko nagrađivanom SF romanu Williama Gibsona.

Stiže TV serija po prvom cyberpunk romanu

Danas se začetnikom cyberpunk žanra smatra američko-kanadski pisac William Gibson, čiji je roman Neuromancer iz 1984. godine utro put u distopijski svijet otuđene budućnosti pune elektronskih gadgeta, hakera, kiborga, umjetne inteligencije, neuralnih implantata i drugih tehnologija koje nam danas postaju stvarnost.

Neuromancer je jedini roman koji je osvojio nagrade Nebula, Philip K. Dick i Hugo, te je jedan od najprodavanijih i najčitanijih SF romana u povijesti, no zanimljivo je da do sada još nikada nije bio ekraniziran.

Apple TV+ sada to želi ispraviti novom serijom od 10 epizoda koju će kreirati Graham Roland i JD Dillard, a producirati Skydance Television, Anonymous Content i DreamCrew Entertainment.

Serija će pratiti oštećenog vrhunskog super hakera po imenu Case koji je gurnut u mrežu digitalne špijunaže i kriminala te sa svojom partnericom Molly krade tajne velike bogate korporacije koja upravlja svim domenama života.

Nakon što je pokušao poslodavcu ukrasti neke podatke, on mu je upotrebom posebnog neurotoksina onemogućio pristup cyberspaceu, virtualnoj stvarnosti bez koje Case ne može živjeti. To ga potakne da pokuša pronaći lijek u mjestu poznatom po polulegalnim i izrazito skupim medicinskim reparacijama. Dobiva ponudu od jednog visokoprofilnog kriminalca, koji mu nudi povratak u cyberspace u zamjenu za obavljanje složenog hakerskog posla, nakon čega se sve zakomplicira.

To je u biti osnovna fabula Gibsonovog romana, no pitanje je hoće li serija pratiti izvornik ili će se malo odmaknuti od njega. Poznato je da je Gibson priču u romanu stavio na drugo mjesto, jer mu je glavni cilj bio prikazati atmosferu koja oslikava tehnološku budućnost čovječanstva, a to mu je savršeno uspjelo.

Zasad još nije poznata podjela uloga, niti kada bi se nova serija mogla početi prikazivati, ali kod Applea to od najave do realizacije obično ide prilično brzo.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Neuromancer
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->