Nalazite se
  • Pop Tech
  • Šesteronožni robodog Lenova za vrhunsku upravljivost
Članak
Objavljeno: 17.03.2024. 17:10

Lenovo 

Šesteronožni robodog Lenova za vrhunsku upravljivost

Lenovo je razvio svoju inačicu robota psa za kojeg tvrdi da je po nekim elementima bolji i od razvikanog Spota tvrtke Boston Dynamics.

Šesteronožni robodog Lenova za vrhunsku upravljivost

Laboratorij za inovacije tvrtke Lenovo iz Šangaja, razvio je svojeg šestereronožnog robota po imenu Daystar Bot GS, za kojeg su već osvojili nagradu IF Design Award. Prema opisu Lenova, ovaj šesteronožni robot donosi najnapredniju stabilnost i pokretljivost za robote ovog tipa, što mu omogućuje kretanje svim vrstama terena.

Robot dolazi s naprednim upravljačkim sustavom, najboljim AI algoritmima za percepciju svijeta u kojem se kreće i zaštićen je od utjecaja vode i prašine prema IP66 standardu.

642769_lenovo-daystar-bot-gs_06

Zasad Lenovo još nije objavio kada će ga pustiti u prodaju, a nije pokazao niti jedan video u kojem bismo ga mogli vidjeti u akciji, no navodi da će dalje informacije objavljivati kako će se približavati lansiranju.

642769_lenovo-daystar-bot-gs_07

Ono što ističu su njegove manevarske sposobnosti i AI algoritmi koji će mu pomoći u navigaciji, izbjegavanju prepreka i nadzoru industrijskih postrojenja za što je prvenstveno namijenjen.

642769_lenovo-daystar-bot-gs_04

Poput drugih robodog rješenja, može prihvatiti dodatnu opremu kao što su kamere i robotska ruka.

Daystar Bot GS izravno je usmjeren na trgovinu, industriju, vladu i javni sektor, a prvo će se naći na Azijskom tržištu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Lenovo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->