Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pseća kućica s klima uređajem
Članak
Objavljeno: 12.08.2013. 11:15

MRT Corp. 

Pseća kućica s klima uređajem

Vaši četveronožni ljubimci u ovoj će kućici biti zaštićeni od toplotnog udara.

Pseća kućica s klima uređajem

Japanska tvrtka MRT Corp. smatra kako će vlasnici pasa u zemljama u kojima visoke temperature opasno prijete njihovim ljubimcima, sada biti znatno mirniji, znajući kako će pomoću pseće kućice s klima uređajem, njihov Fido, Rex ili Žućo lakše prebroditi vruće razdoblje, čime će smanjiti rizik od toplotnih udara.

Ova kući sastoji se od takozvanih Peltierovih elemenata, odnosno termoelektričnog sustava koji se temelji na Peltierovom efektu koji se očituje u tome da će spojišta dvaju materijala spojenih u zatvorenu petlju poprimiti različite temperature ako kroz krug protječe električna struja. Jedno će se spojište ugrijati a drugo ohladiti. Koje od njih će imati višu, a koje nižu temperaturu, ovisi o smjeru struje, dok o jakosti struje ovisi ravnotežna razlika temperatura.

MRT Corp. je na pod kućice postavio aluminijsku ploču koja ima svojstva visoke termalne provodljivosti, te ju je spojio na Peltierove elemente.

Pojednostavljeno rečeno, kada se kućica nalazi u sustavu hlađenja, temperatura poda će biti otprilike 10 do 15 stupnjeva celzija niža od temperature prostorije, dok će u režimu grijanja biti 15-20 stupnjeva viša.

MRT kaže kako je ovo znatno jeftinije rješenje nego uvoditi pravi klima uređaj u vašu kuću i plaćati struju koju potroši, čime nam očito žele poručiti da je OK ako se vi sami kupate u znoju, jer je bitno samo da vaši ljubimci uživaju u ugodnoj temperaturi.

Obzirom da će MRT kućice prodavati po cijeni od nekih 507 dolara (2.840 kn), moramo primijetiti da za te novce možete nabaviti jeftiniji klima uređaj s ugradnjom, stoga jedino možete razmišljati o tome hoće li se pojaviti ovakve pseće nastambe koje će biti dovoljno velike da se i sami zavučete u njih.

Izvor: Tech-On Japan

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam