Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pametna biciklistička kaciga ima žmigavce i uočava aute
Članak
Objavljeno: 14.08.2021. 01:30

Classon 

Pametna biciklistička kaciga ima žmigavce i uočava aute

Nakon uspješne crowdfunding kampanje, američka tvrtka Beyond nudi svima zainteresiranima beta inačicu svoje pametne biciklističke kacige.

Pametna biciklistička kaciga ima žmigavce i uočava aute

žAmerička tvrtka Beyond prije nekoliko je godina uspješno provela crowdfunding kampanju na Kickstarteru u kojoj je skupila investiciju od 149.212 dolara za svoju pametnu biciklističku kacigu pod nazivom Classon, a sada su lansirali beta inačicu svojeg proizvoda.

Mada smo već imali priliku vidjeti kacige koje na sebi imaju pokazivače smjera (žmigavce), kod Classon kacige oni se aktiviraju gestualnim kontrolama, odnosno pokretima ruke biciklista koje računalni sustav u kacigi prepoznaje i sukladno tome pali LED svjetla sa stražnje strane u onom smjeru u koji želite skrenuti.

Nadalje, u kacigi se nalaze prednja i stražnja kamera koje mogu snimati čitavo vrijeme vožnje i omogućiti vam da snimku kasnije gledate na pametnom telefonu.

product_helmet_08

Stražnja kamera ujedno ima i ulogu da uoči automobil straga u "slijepoj točki", nakon čega upozorava biciklista LED lampicama ugrađenim s donje strane vizira.

Tu su i svjetla s prednje strane, kao i "štop" svjetla sa stražnje koja se pale pri kočenju, čim ugrađeni akcelerometar osjeti naglo smanjenje brzine, čime se upozoravaju vozači iza vas, slično kao što to funkcionira i sa štop svjetlima na automobilima. 

Svi ti podaci s ugrađene elektronike s procesiraju pomoću dvas ugrađena mikroprocesora od 1,2 GHz, a za napajanje čitavog sustava je zadužena baterija od 2.800 mAH koja bi vam trebala pružiti dovoljno energije za 4 sata korištenja s jednim punjenjem.

Kaciga ima težinu od 580 grama i vodootporna je po IP65 standardu, što znači da se ne trebate plašiti da će vam pametni sustavi otkazati na jakoj kiši.

Svi zainteresirani se mogu uključiti u beta program testiranja na ovoj poveznici, nakon čega će dobiti svoju kacigu po cijeni od 199 dolara. Kada se na tržištu pojavi finalna inačica ona će koštati 399 dolara.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->