Nalazite se
  • Pop Tech
  • Izradite plastične figurice s vlastitim likom
Članak
Objavljeno: 06.04.2011. 22:05

Tehnologija i performance 

Izradite plastične figurice s vlastitim likom

3 hackirana Kinecta i jeftini 3D printer izrađuju plastične figurice s vašim likom

Izradite plastične figurice s vlastitim likom

Posjetitelji su zauzimali poze po volji, Kinectovi senzori su ih pretvarali u 3D modele, a 3D printer je potom izrađivao plastične figurice

Sjećate li se onih malih plastičnih figurica vojnika, vitezova, kauboja i indijanaca s kojima ste vodili imaginarne bitke u dječjoj sobi? Je li vam ikada palo na pamet kako bi bilo posjedovati takvu figuricu s vlastitim likom?

 Političari će svoje figurice moći dijeliti na predizbornim skupovima 

Ekipa nezavisnih umjetnika i tehnoloških performera pod nazivom BlablaLab omogućit će vam upravo to. Pomoću senzora 3 hackirana Kinect kontrolera i jednog 3D printera dobit ćete vlastite figurice koje možete poklanjati prijateljima, curama i dečkima, a političari će ih moći dijeliti na svojim predizbornim skupovima.

Umjetnici BlablaLABa postavili su ovu instalaciju u najprometnijoj pješačkoj ulici u Barceloni, La Rambla, omogućivši prolaznicima da stanu u prostor između tri Kinect kontrolera koji su ih skenirali u raznim pozama, a potom bi jeftini open source 3D printer RepRap izrađivao njihove plastične figurice. Kažu kako je oprema potrebna za ovo vrlo jeftina i mjeri se u stotinama dolara, za razliku od industrijskih 3D printera koji također mogu izrađivati takve figurice, ali njihove cijene se kreću na desetke tisuća dolara.

URADI SAM

Open source RepRap 3D printer možete izraditi i sami koristeći uputstva i nacrte s web stranice RepRap.org

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->