Nalazite se
  • Pop Tech
  • Boeing oprema 787-ice Android OS uređajima
Članak
Objavljeno: 16.09.2011. 14:52

Boeing 

Boeing oprema 787-ice Android OS uređajima

Dok će u pilotskim kabinama posada koristiti iPadove, putnici će se zabavljati uređajima temeljenim na Android OS-u.

Boeing oprema 787-ice Android OS uređajima

Boeing je ovih dana objavio kako u sve svoje 787 Dreamliner zrakoplove uskoro počinje ugrađivati interaktivne touchscreen uređaje bazirane na operativnom sustavu Android.

Dok će se u ekonomskoj klasi nalaziti ekrani osjetljivi na dodir ugrađeni u pozadinu sjedala, putnici prve klase će na rukohvatima svojih udobnih sjedala imati touchpadove, kako se ne bi morali pomicati iz ležećeg položaja.

Posao opremanja Boeingovih zrakoplova novom opremom namijenjenoj zabavi putnika pripao je Panasonicu i Thales grupi, a Boeing kaže kako će zrakoplovne kompanije pri naručivanju njihovih 787 Dreamliner aviona moći odlučiti čije uređaje žele ugraditi.

Za sada još nisu poznati detalji Android OS-a koji će biti ugrađivan u interaktivne ekrane zrakoplova, no Google je potvrdio kako će koristiti Netflix, Hulu i razne glazbene servise, te imati mogućnost reprodukcije multimedijskih sadržaja s USB diskova i stickova.

Nedavno je objavljeno da će piloti putničkih zrakoplova uskoro koristiti iPad tablete umjesto pilotskih torbi s kartama i parametrima leta, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će u isto vrijeme putnici uživati na interaktivnim ekranima temeljenim na Androidu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->