Nalazite se
  • Pop Tech
  • ADzero, ekološki mobitel od bambusa
Članak
Objavljeno: 08.02.2012. 14:21

Eco Mobitel 

ADzero, ekološki mobitel od bambusa

Krajem ove godine na tržištu će se pojaviti prvi pametni telefon s kućištem od bambusa.

ADzero, ekološki mobitel od bambusa

Prije nekoliko mjeseci, britanski student Kieron Scott-Woodhouse (24), na jednom je dizajnerskom skupu u Velikoj Britaniji predstavio svoj dizajn kućišta mobitela od bambusa, što je trebalo predstavljati isključivo jedno zanimljivo idejno rješenje u sprezi s današnjim ekološkim trendovima.

No, za ovaj projekt su se ubrzo zainteresirali kineski investitori koji su odlučili uložiti novac u njegovo idejno rješenje, pa će tako već prije kraja ove godine mobiteli pod nazivom ADzero, bazirani na operativnom sustavu Android stići na kinesko tržište.

Mada su Scott-Woodhouse i kineski investitori ove mobitele mislili prodavati isključivo u Kini, u Velikoj Britaniji se pojavio velik interes za njih, pa će prodaja obuhvatiti i to tržište, a potom bi mogli nastupiti i na globalnoj razini.

Kako bi u potpunosti bio u skladu s ekološkom prihvatljivošću, svaki mobitel će biti izrađen od samo jednog četverogodišnjeg drveta bambusa, koje će biti iz ekološkog uzgoja, bez ikakvih tretiranja kemijskim supstancama, dok će se za dobivanje čvrstoće koristiti tradicionalne metode.

ADzero će biti upola lakši od iPhonea, sadržavat će Mobile Ring Flash tehnologiju, koja će mu omogućiti dobro osvjetljenje snimljenih fotografija iz vrlo slabih izvora svjetlosti, a ekran će mu biti nešto veći od iPhonea 4S. Detalji oko ostalog hardvera se još ne znaju, no u izradi svih dijelova će također biti vođeno puno brige oko ekoloških standarda.

Scott-Woodhouse, još uvijek student Sveučilišta Middlesex kaže: "Na ovo rješenja sam se odlučio jer su mi išli na živce mobiteli koji svi izgledaju jedan poput drugog. Bambus se na prvi pogled možda čini čudan za izradu mobitela, ali je zapravo jak i izdržljiv, što su savršene karakteristike za ovaj tip uređaja".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->