Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2011. 12:12

Zbog računalne pogreške 

Deseci tisuća imigranata bez vize

Godišnja lutrija State Departmenta, kojom se imigrantima daje prilika da se legalno nastane u SAD-u, ove je godine doživjela pravi fijasko.

Deseci tisuća imigranata bez vize

Obamina administracija objavila je da je razlog računalna pogreška, a vijest će rastužiti desetke tisuća potencijalnih imigranata. Razočaranje će biti posebno veliko, jer su imigranti već obaviješteni da su dobili mogućnost naseljavanja u SAD-u.

Amerikanci su prvog dana svibnja objavili podatke, a tek četiri dana potom otkrili pogrešku zbog koje je oštećeno 22 tisuće imigranata.

Za lutriju sljedeće godine prijavilo se gotovo 15 milijuna ljudi, koji se nadaju da će biti među 50 tisuća dobitnika američkih imigrantskih viza. Lutrijom se izabere 90 tisuća ljudi, a zatim se taj broj smanjuje u intervjuima i zbog strogih obrazovnih i profesionalnih kriterija.

U ovom je izboru problem bio što se 90 posto slučajno izabranih prijavilo u prva dva dana registracije koja je trajala 30 dana, pa su Amerikanci poništili lutriju, jer smatraju da rezultati ne predstavljaju pošten i slučajan izbor dobitnika.

Nova lutrija održat će se s već prijavljenim kandidatima, a dobitnici će biti objavljeni sredinom srpnja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->