Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.09.2016. 15:33

Povratak legende 

MAK: Novi stari kolumnist u Vidiju

Miroslav Ambruš-Kiš je koordinator istraživanja u timu Synergy Moon u natjecanju za Google Lunar Xprize.

MAK: Novi stari kolumnist u Vidiju

Vrlo smo sretni što vas možemo obavijestiti da se ekipi Vidijevaca ponovno pridružio Miroslav Ambruš-Kiš, legendarni MAK, koji je za Vidi pisao u vrijeme samih početaka našeg časopisa, a danas je između ostaloga koordinator istraživanja u timu Synergy Moon u natjecanju za Google Lunar Xprize.

MAK

To znači da ćete počevši s Vidijem br. 247 koji se od 30. rujna 2016. nalazi na svim kioscima u zemlji, moći pratiti njegovu kolumnu "Na pola puta do Mjeseca", u kojoj će vam na zanimljiv i zabavan način MAK govoriti o stvarima koje spajaju znanost i tehnologiju, svemirska istraživanja i ICT, odnosno objasniti da novac, vrijeme i resursi koji se troše za potrebe znanosti nisu uzalud bačeni, jer mnoga znanstvena otkrića i svemirske tehnologije na kraju završe u našim domovima i džepovima, poput računala na kojem svakodnevno pišete mailove, surfate ili se igrate, ili mobitela bez kojeg danas niste spremni otići ni u najveću zabit našeg planeta.

Obzirom da je mnogima teško povezati prvi korak Neila Armstronga na Mjesecu s GPS navigacijom, komunikacijskim sposobnostima današnjih gadgeta, razvojem medicine, agronomije, meteorologije ili energetike, MAK će vam to približiti na sebi svojstven i upečatljiv način.

Pored toga, ovaj zanesenjak će nam objašnjavati i koje prepreke stoje na putu još većih otkrića u znanosti i tehnologiji, a nadamo se da će nam otkriti i poneke ekskluzivne informacije o projektima u kojima i sam sudjeluje.

Dobro nam se vratio MAK!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam