Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: VFX efekti u Star Wars TFA
Članak
Objavljeno: 07.09.2016. 15:21

ILM 

VIDEO: VFX efekti u Star Wars TFA

Pogledajte kako je za scene od samo par sekundi potrebno kreirati na tisuće elemenata.

VIDEO: VFX efekti u Star Wars TFA

Tvrtka ILM (Industrial Light & Magic) koju je osnovao George Lucas zbog izrade specijalnih vizualnih efekata u svojem prvom Star Wars filmu 1975. godine, objavila je na YouTubeu zanimljiv film u kojem možete vidjeti kakav posao moraju odraditi 3D umjetnici, stručnjaci za VFX i CGI grafiku kako bi proizveli scene trajanja od samo nekoliko sekundi u filmu Star Wars: The Force Awakens, u što se i sami možete uvjeriti ovdje. 

U tom videu koji se odvija brzo baš kao i sam The Force Awakens film, kronološki pratimo scene od pustinjskog planeta Jakku, preko bijega TIE fighterom sa Star Destroyera,pa sve do mačevanja light saberima u Starkiller bazi.

Scene obično započinju s glumcem u studiju kojeg snimaju ispred plavog (zelenog) ekrana, a potom se obogaćuju dodavanjem sloja po sloj računalne grafike. ILM često koristi i snimke iz prave pustinje i šume koje mora obogatiti digitalnim modelima, a ponekada se čitave scene proizvode isključivo računalom.

Obzirom da su na Star Wars: TFA filmu radili ILM-ovi studiji iz Londona, Singapura, Vancouvera i San Francisca, jasno je da se radilo o ogromnom poslu, mada mislimo da ni današnje grafičke najnaprednije video igre nije puno lakše raditi. U igrama se publiku doduše ne treba zavarati do te mjere da korisnici (gameri) misle da su u scenama živi ljudi u stvarnom okolišu, no zato treba paziti da grafika ne pojede baš sav hardver koji igrači koriste.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->