Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: Službena elektronska Star Wars glazba
Članak
Objavljeno: 09.02.2016. 12:45

Star Wars Headspace 

VIDEO: Službena elektronska Star Wars glazba

Fanovi Star Warsa koji su ujedno i ljubitelji elektronske glazbe sada će doći na svoje.

VIDEO: Službena elektronska Star Wars glazba

Od kako je Disney preuzeo Star Wars franšizu, osim češćeg štancanja novih filmskih nastavaka (i spinoffova), možemo očekivati i značajno pojačano iznajmljivanje imena za razne proizvode i projekte.

Stoga nas pretjerano ne čudi što je i jedan album elektronske glazbe postao "službeni Star Wars album", mada nema pretjerano veze s prepoznatljivom glazbom iz svih dosadašnjih filmova koju potpisuje skladatelj John Williams. Zapravo prvi Star Wars film za koji Williams neće komponirati glazbu biti će spinoff Rogue One, za koji je glazba naručena od Alexandrea Desplata, poznatom najviše po glazbi za prva dva Harrya Pottera, koji je osvojio Oskara za Grand Budapest Hotel.

Prvi "službeni" Star Wars album elektronske glazbe očito znači da je Disney uspješno prodao ime nečemu što baš i nije u duhu Zvjezdanih ratova, pa toga možemo očekivati sve više u skoroj budućnosti.

Ukratko rečeno radi se o albumu pod nazivom Star Wars Headspace na kojem se nalaze pjesme i remiksevi inspirirani Star Warsom.

Glavni producent albuma je Rick Rubin, čiji remiks NR-G7 možete čuti i pogledati ovdje, a osim njega glazbu još potpisuju i izvode Flying Lotus, Kaskade, Bonobo, Rustie, Galantis i drugi poznati autori elektronske glazbe.

Album ćete moći kupiti i preuzeti u digitalnim dućanima od 19. veljače 2019.

Iskreno rečeno, mada se u ovim remiksevima mogu čuti prepoznatljivi Star Wars zvukovi, elektronska glazba nam se nekako ne uklapa u taj svemir, no možda stvar spasi netko tko će izdati prvi službeni Haevy Metal Star Wars album. Zapravo, to već i postoji, kao što možete vidjeti u ovom videu.

  Izvor: Star Wars

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->