Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.05.2013. 14:05

DisplaySearch 

iPad mini 2 će imati ekran (pre)velike gustoće

Analitičari kažu kako će iPad mini 2 imati ekran s jednom od najvećih gustoća (PPI-a) koja se može naći na tržištu.

iPad mini 2 će imati ekran (pre)velike gustoće

Richard Shim, analitičar tvrtke DisplaySearch, za CNet je izjavio kako proizvodnja novog iPada 2 mini započinje tijekom lipnja ove godine, a u ovom trenutku među dobavljačima komponenti za njega nema Samsunga. 

"Samsung nije bio u produkciji iPada mini, te ga neće biti ni u novoj generaciji tableta, a LG (LG Display) je postao znatno veći dobavljač Applea nego ikada prije", kaže Shim..

Shim kaže kako će iPad mini 2 imati ekran iste veličine kao i postojeći model, no s razlučivošću od 2048x1536 piksela poput iPada 3 i iPada 4, koji oba imaju Retina ekrane.

Obzirom na manji ekran na kojem će doći do takvog povećanja razlučivosti, dogodit će se i povećanje gustoće piksela po inču koja će biti veća od 300 ppi, što će biti jedna od najvećih na tržištu. 

"Uskoro ćemo vidjeti veliki broj tableta gustoće veće od 300 ppi, no u ovom trenutku je teško reći hoće li to doprinijeti povećanju kvalitete slike", navodi Shin koje je ujedno izjavio da Apple već ima i plan za izdavanje iPada mini 3, koji bi se trebao pojaviti u prvom kvartalu 2014., no nije jasno radi li se o fiskalnom ili kalendarskom kvartalu.

Što se tiče iPada mini 2, njega bismo trebali vidjeti krajem ovog ljeta. 

Izvor: CNet

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam