Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.05.2013. 15:31

Microsoft 

Prodano 100 milijuna licenci Windowsa 8

U trenutku dok PC tržište i dalje tone, korisnici [ipak] sve više prihvaćaju nove Windowse.

Prodano 100 milijuna licenci Windowsa 8

Microsoft je objavio kako je do sada prodao oko 100 milijuna licenci Windowsa 8, što je za 40 milijuna više u odnosu na siječanj 2013. U isto vrijeme Windows Store bilježi brojku od 60.000 objavljenih aplikacija.

Teško je reći koliki broj ovih licenci odgovara računalima na kojima se doista koriste jer se unutar tih 100 milijuna nalaze nadogradnje, ali i nova PC računala s predinstaliranim OS-om.

Microsoftova potpredsjednica za Windows marketing Tami Reller, potvrdila je da velika većina od tih 40 milijuna novih licenci otpada na nova računala, jer je "sezona nadogradnje" završila u siječnju kada su istekle posebne (povoljne) ponude za korisnike, pa Microsoft ovaj rast može gotovo isključivo zahvaliti novim PC-ima.

Reller je također izjavila kako Microsoft prvi puta može direktno pratiti online aktivacije, pa već sada zna da ove brojke iskazuju "stabilan rast", koji odgovara brojkama zabilježenim kod prijašnjih inačica Windows.

Obzirom da mnogi smatraju kako Windowsi 8 mogu biti onoliko snažni koliko imaju kvalitetnih aplikacija, njihov rast u Windows Storeu s 40.000 na 60.000 od siječnja ove godine je dobar podatak za Microsoft, kao i činjenica da su korisnici u Storeu obavili oko 250 milijuna preuzimanja do sada.

Naravno, to je još uvijek kap u moru u odnosu na Appleov iOS za koji postoji 800.000 aplikacija koje su preuzete gotovo 50 milijardi puta.

U svakom slučaju sada barem znamo da je i dalje prerano govoriti o Windowsima 8 kao neuspjehu tipa Viste, ali ih se za sada još uvijek ne može nazvati ni uspješnim proizvodom pa ćemo pričekati još pokoji "kvartalni obračun".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam