Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.05.2013. 10:34

The New Order 

VIDEO: Novi Wolfenstein izlazi ove godine

Bethesda je predstavila novu igru iz legendarnog kultnog Wolfenstein serijala.

Legendarni supervojnik B.J. Blazkowicz se vraća u svijet pucačkih video igara. U alternativnoj prošlosti našeg planeta, nakon 2. svjetskog rata stvari nisu ispale onako kako se očekivalo. Zahvaljujući spoju napredne znanosti i okultnih eksperimenata, nacisti 1960. godine dominiraju svijetom, a sva nada planeta je uperena u legendarnog heroja koji ga treba izvući iz ponora pakla u koji je upao.

Tvrtka Bethesda jučer je započela s predstavljanjem novog naslova u kultnom Wolfenstein serijalu, što će razveseliti sve fanove franšize koji su očajnički priželjkivali da se pojavi netko tko će ga vratiti na stare staze slave igara Wolfenstein 3D ili Return To Castle Wolfenstein.

wolfenstein no 2

Nova igra pod nazivom Wolfenstein: The New Order trebala bi izaći u četvrtom kvartalu ove godine, a njezina izrada je prepuštena potpuno novom švedskom studiju Machine Games, koji je većim dijelom sastavljen od odbjeglih članova ekipe iz tvrtke Starbreeze Studios, najpoznatije po igrama iz serijala Riddickovih kronika, te prošlogodišnjoj PC igri Syndicate.

Iskreno rečeno, nekako baš nismo previše uvjereni da je Machine Games u stanju vratiti stari sjaj Wolfenstein serijalu, posebice multiplayer dijelu, koji je posebno bljesnuo u spinoff igri Splash Damagea pod nazivom Wolfenstein: Enemy Territory, koja je predstavljala jedan od najpopularnijih MP naslova, koji je i u Hrvatskoj svojevremeno okupio veliku zajednicu opakih igrača i klanova koji su žarili i palili online natjecanjima širom svijeta, te se fantastično zabavljali na LAN partyima po čitavoj Lijepoj našoj.

Obzirom da se novi naslov osim za PC razvija i za konzole (PS4, PS3, Xbox 360, Xbox 720), nekako ne vjerujemo da će se Machine Games previše baviti multiplayerom, no ne želimo ih podcjenjivati, posebice kada smo svjesni da su 2009. godine veliki id i Raven napravili igru koja je ispala priličan podbačaj, tako da švedski tim teško može napraviti još nešto gore. 

U svakom slučaju tijekom sljedećih mjeseci ćemo pozorno pratiti kako se razvija ova igra koja zaslužuje novi bljesak i oluju. 

VIDEO: Wolfenstein: The New Order - prvi trailer

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam