Nalazite se
  • Pop Tech
  • Kickstarter kampanja za 3-u-1 kameru
Članak
Objavljeno: 29.12.2017. 12:58

Projekt PITTA 

PITTA je dron, akcijska i nadzorna kamera

Kickstarter kampanja za 3-u-1 kameru

Kickstarter kampanja za 3-u-1 kameru

Akcijska kamera, dron i ugradiv uređaj u jednom sistemu? Točno, na Kickstarteru se pojavila crowdfunding kampanja za takav uređaj. Potpuno je modularan za potrebe avanturista, casual snimatelja, sportaša te svakodnevnih ljudi koji žele uhvatiti nešto individualno i važno na nesvakidašnji način.

Radi se o crnoj kugli promjera 17 centimetara i težine 200 grama koja se može rastaviti na module jednim zakretom ruke. Točnije, dobivaju se tri polukugle: dron sa četiri propelera, svakodnevna kamera i akcijska kamera.  

a98c60dd29da91e785e40d972f319cb7_original

U funkciji akcijske kamere moguće je ugraditi kameru na stativ ili štap, a funkcije koje se nude u tom modu su usporena snimka pri 60 sličica u sekundi, time lapse, burst način, streamanje te SNS dijeljenje za društvene mreže.

akcijska

Kao dron može se koristiti za praćenje zadane osobe pri, primjerice, trčanju ili planinarenju, ima funkcije lebdenja, povratka na već zadanu lokaciju putem GPS-a, panoramu, automatsko slijetanje...

dron2

IP Wi-Fi kamere danas su gotovo postale svakodnevica u nekim kućanstvima, a kod postavljanja na punjač PITTA može koristiti i u tu svrhu.

homesecurity

Promijenjiva baterija dostatna je za 15 minuta leta te 100 minuta u modu akcijske kamere. Od senzora ima ugrađene 3-osni akcelerometar, žiroskop i magnetometar. Također, pozicionirati se može GPS-om te GLONASS-om, a ugrađeni senzori mogu uočiti objekte. Ultrazvučni senzor služi za prepoznavanje nadmorske visine. Još nije poznat kapacitet ugrađene eMMC memorije.

dijelovi

Što se kamere tiče, u mogućnosti je snimati 4K snimke pri 30 sličica u sekundi. Dolazi sa softverskom stabilizacijom slike, a rezolucija je 13 megapiksela.

Dosad je PITTA projekt sakupio 240,000 dolara, gotovo 200,000 više od očekivanog, a više inačica bit će za korisnike dostupno od svibnja 2018. kad će se moći naći po cijeni od 300 dolara za najjeftiniju. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam