Nalazite se
  • Pop Tech
  • Humanoidni robot nosio olimpijsku baklju
Članak
Objavljeno: 14.12.2017. 15:52

Hubo 

Humanoidni robot nosio olimpijsku baklju

Robot je olimpijski plamen nosio samo 150 metara, ali njegovo sudjelovanje ima veliku simboliku.

Humanoidni robot nosio olimpijsku baklju

Htjeli mi to ili ne, humanoidni roboti nam se sve više približavaju svakodnevnom životu, a azijske zemlje poput Japana i Južne Koreje ubrzano rade na tome da ih donesu u naš svakodnevni život.

Najbolji primjer toga je tradicionalno nošenje olimpijske baklje, koja uoči svakih zimskih ili ljetnih igara putuje od legendarnog svetišta Olimpije u Grčkoj ka lokacijama na kojima se Olimpijade održavaju. Nošenje baklje nije izostalo ni uoči zimskih Olimpijskih igara koje se iduće godine održavaju u južnokorejskom Pyeongchangu, a među brojnim nositeljima ovoga se puta našao i jedan humanoidni robot pod imenom Hubo koji je namijenjen korištenju u spasilačkim akcijama u scenarijima katastrofa.

20171211175227603_kakaotalk_20171211_172742412

Robot je morao izrezati rupu u zidu od cigli (dok je istovremeno nosio baklju), a potom je odradio svoju dionicu i predao olimpijski plamen idućem nositelju.

Iako je Hubo prešao samo 150 metara, njegov čin je pun simbolike, jer ukazuje da nam uskoro dolazi vrijeme u kojem će se humanoidni roboti svijetom kretati među nama, ili nedaj bože, bez nas.    

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam