Nalazite se
  • Lifestyle
  • Službeno: Amazon radi TV seriju Gospodar prstenova
Članak
Objavljeno: 14.11.2017. 13:44

The Lord of the Rings 

Službeno: Amazon radi TV seriju Gospodar prstenova

Glasine koje su djelovale prilično sumnjivo ovog su se puta pokazale točnim.

Službeno: Amazon radi TV seriju Gospodar prstenova

Internetom već duže vrijeme kolaju glasine da će Amazon započeti snimanje TV serije Gospodar prstenova, a moglo se čuti čak i da serija neće pratiti direktno zbivanja iz knjige.

Amazon je sada odlučio malo demistificirati te priče, pa je izdao priopćenje u kojem kaže da je kupio globalna prava na The Lord of the Rings franšizu temeljenu na fantasy novelama J.R.R. Tolkiena za "multisezonsku" TV seriju. Nova serija će biti producirana za Amazon Prime od strane Amazon Studiosa i u kooperaciji s tvrtkama Tolkien Estate and Trust, HarperCollins i New Line Cinema, divizijom Warner Bros. Entertainmenta.

Amazon kaže da će serija sadržavati nove priče koje će se kronološki smjestiti u zbivanja uoči radnje iz Prstenove družine, odnosno prve knjige iz trilogije Gospodar Prstenova, a licenca koju si je Amazon priskrbio omogućuje mu i da radi spin-off serije.

Drugim riječima, namjera Amazona je da za svoj plaćeni TV program napravi veliku komercijalnu seriju po uzoru na HBO-ovu Igru prijestolja, a hoće li u tome uspjeti saznat ćemo uskoro.

Obzirom da Amazon Prime u svojoj ponudi ima 4K seriju Grand Tour, za očekivati je da će i Gospodar prstenova  biti rađen za tu razlučivost, što bi moglo uvelike pomoći i prodaji 4K televizora. Vjerojatno znate da je Prime već neko vrijeme dostupan i u Hrvatskoj, pa sada znate zbog čega bi se isplatilo pretplatiti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam