Nalazite se
  • Zdravlje
  • Williamsova tehnologija Formule 1 u nosiljci za bebe
Članak
Objavljeno: 04.07.2017. 10:35

Babypod  

Williamsova tehnologija Formule 1 u nosiljci za bebe

Babypod 20 nosiljka za novorođene bebe u stanju je izdržati G-silu od 20 G.

Williamsova tehnologija Formule 1 u nosiljci za bebe

Inženjeri Williamsa svake godine moraju razviti novi F1 bolid kako bi ostali konkurentni u svijetu najpoznatijih svjetskih utrka, no manje je poznato da dio njihovog tima pod nazivom Williams Advanced Engineering tu tehnologiju nastoji dovesti i u druga područja. Na temeljima iskustva iz Formule 1, inženjeri su u suradnji s tvrtkom AHT (Advanced Healthcare Technology) izradili nosiljku za novorođene bebe pod nazivom Babypod 20, koja je izrađena od ugljičnih vlakana, a u stanju je izdržati silu od 20 G.

Ova nosiljka nije namijenjena djeci fanova Formule 1, već predstavlja proizvod koji će se koristiti za potrebe transporta u bolnicama poput prijenosnog inkubatora, a osim čvrstoće novorođenim bebama nudi siguran i zdrav okoliš s regulacijom zraka i temperature te sustavom za praćenje vitalnih znakova.

Proizvodnja Babypod 20 nosiljci će biti u Williamsovom stožeru u Groveu, te će koristiti iste resurse koje koriste timovi koji svake godine izrađuju nove bolide Formule 1. 

Nosiljku će koristiti britanski servis za prijevoz novorođenčadi CATS (Children’s Acute Transport Service), koji obavlja oko 50 posto svih hitnih transporta beba u Londonu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam