Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.08.2017. 13:11

Sansar VR 

VIDEO: Kreatori Second Lifea lansirali VR platformu

Sansar vam omogućuje gradnju VR svijeta u kojem ćete virtualno boraviti i družiti se.

VIDEO: Kreatori Second Lifea lansirali VR platformu

Autori popularne 3D društvene mreže/igre Second Life iz tvrtke Linden Lab pokrenuli su open beta program za svoju novu platformu pod nazivom Sansar, koja je namijenjena svo+ima koji žele stvarati VR svjetove i dijeliti ih sa svojim prijateljima.

Korisnicima se omogućuje da svoje vlastite kreacije okoliša izrađuju poput brojnih alata za 3D modeliranje koji uključuju Mayu, Blender i 3ds Max, a potom ih importiraju kao .fbx datoteke.

U sadašnjoj fazi Sansar vam nudi osnovni svijet pod nazivom "Hram majmuna" u kojem možete lutati, istraživati i stupati u interakcije s raznim stvarima, a potom dodavati vlastite kreacije i obogaćivati VR okoliš svime što vam padne na pamet. Uskoro ćete u tom svijetu imati i mod stvaranja u kolaboraciji, što znači da ćete moći izgraditi potpuno novi VR okoliš u društvu svojih prijatelja s kojima ćete surađivati na "baušteli". Pored toga ponuditi će vam se i mogućnost dodatnog uljepšavanja i unaprjeđivanja vlastitog avatara te opcije za editiranje terena.

Ukoliko nemate dovoljno znanja ili volje za izgradnju svojih kreacija ispočetka, moći ćete kupovati gotova rješenja u Storeu. Pored toga, sve što originalno izradite, na istom ćete mjestu moći i prodavati, kako bi drugi korisnici mogli koristiti vaše kreacije. To uključuje 3D modele, C# skripte, audio datoteke i druge sadržaje.

Kako to funkcionira možete pogledati u ovom videu.

 

Autori vjeruju da će svijet Sansara postati mjesto u kojem ćete rado živjeti svoj virtualni život jer ćete biti svjesni da ste i sami doprinijeli njegovom nastanku. Kako će funkcionirati društvena komponenta i što ćete sve moći raditi tamo, možete saznati ako se pridružite beta programu putem ove poveznice: https://login.sansar.com/register

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam