Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.07.2017. 10:26

IBM 

Novi IBM Z mainframe drži sve enkriptirano čitavo vrijeme

Osnovna ideja je da hakeri ne mogu iskoristiti vaše podatke ukoliko ih ne mogu pročitati.

Novi IBM Z mainframe drži sve enkriptirano čitavo vrijeme

Hakerski upadi u naša privatna računala i gadgete zbog krađe podataka sami po sebi su vrlo nezgodna stvar, no najveće štete trpe tvrtke kojima to može utjecati na čitavo poslovanje.

IBM vjeruje da je došao do jednostavnog rješenja za to, a ono glasi - enkriptirati apsolutno sve

Njegova najnovija mainframe računala s oznakom Z sada su dovoljno moćna da mogu enkriptirati sve podatke povezane s aplikacijom ili servisom, bez obzira nalaze li se u fazi primopredaje ili čuče u "idle" modu u bazi podataka.

IBM kaže da konvencionalni sustavi temeljni na x86 procesorima mogu enkriptirati samo limitirane komadiće informacija, dok novi Z ima dovoljno snage (točno 18 puta više) da zaključa apsolutno sve.

Pored toga nova platforma može "samouništiti" ključeve za šifriranje u trenutku kada se otkrije bilo kakav neovlašteni pristup i brzo enkriptirati programska sučelja koja povezuju aplikacije i usluge.      

Novi Z je općenito znatno moćniji stroj jer dolazi s trostrukom količinom memorije (32 TB), trostruko bržom ulaznom/izlaznom snagom i puno manjim lagom u mrežnoj komunikaciji s pohranom. Hardver je također u stanju provesti znatno više transakcija (poput kupnji u online trgovinama), bez obzira na sustav za enkripciju svih podataka koji je stalno upogonjen.

Ova enkripcija u osnovi znači da IBM ne kaže da njegovi mainframeovi onemogućuju krađu podataka, već samo sprječavaju da ih hakeri pročitaju/protumače.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam