Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.08.2017. 12:26

Android.Triada 

Kineski telefoni dolaze s predinstaliranim virusom

Istraživači otkrili novog trojanca koji dolazi na novim kineskim Android telefonima.

Kineski telefoni dolaze s predinstaliranim virusom

Tvrka za računalnu sigurnost Dr. Web, otkrila je malware koji je predinstaliran na određenom broju novih kineskih pametnih telefona s Android OS-om.

Drugim riječima, to znači da nakon kupnje novog pametnog telefona nećete biti ni svjesni da ste s njim dobili trojanac pod nazivom Android.Triada kojeg hakeri mogu koristiti za preuzimanje dodatnog zloćudnog softvera koji će vam krasti podatke ili vas špijunirati.

Ovaj virus je otrkiven na većem broju kineskih telefona, koji uključuju modele Leagoo M5 Plus, Leagoo M8, Nomu S10 i Nomu S20, koje (koliko znamo) ne možete kupiti na našem tržištu pa se (barem zasad) ne morate previše brinuti.

Dr. Web kaže da virus preuzima kontrolu nad libandroid_runtime.so modulom i svoje datoteke injektira u Zygote, Android proces koji služi za podizanje sustava, pa će biti aktiviran svaki puta kada pokrećete uređaj. Nakon toga trojanac može preuzimati i pokretati zloćudne pluginove za krađu podataka i loginova, uključujući podatke za pristup bankovnim računima, kao i presretati sve komunikacije.

Na koji način su cyberkriminalci uspjeli instalirati svoj virus na nove telefone zasad nije poznato.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam