Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Teslina sunčeva elektrana će napajati Havaje
Članak
Objavljeno: 11.03.2017. 10:53

Kapaia project 

VIDEO: Teslina sunčeva elektrana će napajati Havaje

Energija generirana tijekom dana napajat će čitav otok Kauai kada sunce zađe.

VIDEO: Teslina sunčeva elektrana će napajati Havaje

Tesla je predstavio svoj novi projekt koji realizira u suradnji s tvrtkom za distribuciju električne energije KIUC (Kauai Island Utility Cooperative) na Havajima.

Kapaia projekt će predstavljati kombinaciju 13-megavatne solarne farme tvrtke SolarCity koju je 2016. godine Tesla Motors (sada Tesla Inc.) kupio za 2,5 milijardi dolara i energetske Tesla Powerpack postaje od 52 MWh.  

Nova elektrana će u kombinaciji s drugim obnovljivim izvorima energije Kauaia omogućiti da čitav otok u potpunosti bude oslobođen od potrošnje fosilnih goriva, koja su se do sada trošila u količinama od nekih 6 milijuna litara godišnje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ovaj projekt je ujedno i dio Teslinog plana da čitavo Havajsko otočje do 2045. godine bude u potpunosti na pogon obnovljive energije.

Tesla kaže da će ovaj sustav po prvi puta biti dovoljno učinkovit da osim napajanja otoka strujom tijekom dana, zadovolji i sve njegove energetske potrebe tijekom noći, upravo zahvaljujući Tesla Powerpack postajama za pohranu.  

Ovo je Musku i ekipi prvi veliki energetski projekt nakon akvizicije SolarCitya i promjene imena iz Tesla Motors u Tesla.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam